Advert




18 March, 2010

Bersalin kat mana?

Ingatkan 2nd baby nak bersalin kat tempat yang sama dengan kakak (Selangor Medical Centre, Shah Alam) tapi rasa macam nak tukar doktor. Dr. Siti dulu ok tapi tapi tapi....hehe...

Dah gi survey Pantai Klang, nasib baik ada doktor pempuan. Walaupun non-muslim, tapi janji pempuan. Maka dengan ini saya telah memilih Dr. Tricia Thomas sebagai gynae saya untuk anak yang kedua ini. First time pegi jumpa dia, mak aih.... lembutnya doktor. Cakap pun ala-ala berbisik je. Kira ok la tu, confirm lah.


Dua beranak ni dah boring. Lama betul nak tunggu turn masuk jumpa doktor. Sorang patient dia layan sampai 1/2 jam. Apekah?? Bayangkan betapa detailsnya dia. Masa ni pegi check-up for 7 months. Debar-debar sebab nak tau jantina baby sekali.


Mama relaks je tunggu turn walaupun montot dah kematu. Lepas jumpa doktor, terus senyum lagi sampai telinga. InsyaAllah betul la jantina yang doctor scan tadi. Ok Papa, lepas ni kita rehat lamaaaaaaaaaaaaa...

8 comments:

NeenaAnuar said...

1/2 ok lagi farah... aku kalau dah jumpa my gynea tak kurang dari 1 jam taw.. hehehe...

nie confirm baby boy nie!

Ary Arif said...

yes!! boy!

mama-syira said...

Neena,utk kes ko, ntah2 doc diam patient yg cakap lagi banyak..kehkehke...
insyaAllah

mama-syira said...

Ucu,
be prepared!

ZAREENE SAIFUDDIN said...

farah, award tuk ko.. http://zareenesaifuddin.blogspot.com/2010/03/award-dari-nini.html

ZAREENE SAIFUDDIN said...

farah, u've been tag at: http://zareenesaifuddin.blogspot.com/2010/03/tag-dari-nini.html

Mummy Zacky n Nuyeen said...

hahahha...bestnyer sepasang ekk Farah....leh rest lama sikit pas ni...

mama-syira said...

Zareene,
Thanks !! :)

Yani,
InsyaAllah...harap sihat sempurna.