Advert




20 August, 2013

Raya 2013 - Raya di Baling dulu.

Selamat Hari Raya Aidilfitri semua. Mintak maaf zahir batin.

Memandangkan lemau nak update blog, kita mulakan dengan gamba ketupat palas. Tahun ni turn raya kat Baling dulu.  Sampai-sampai kampung hari Rabu pagi, dah siap dah ketupat palas nenek. Weee sedap gile. Orang utara kan raya makan ketupat palas, rendang, serunding. 



Gamba family sebelah Kedah.  Tak cukup korum. Adik yang bongsu beraya rumah suami kat Melaka.  Nenek sedih je. Raya kat Baling rumah adik-beradik satu halaman, sebelah-menyebelah je. Pagi raya tu dah round dah abis.  Family sini pulak tak beraya umah sedara-mara sangat. Dok umah je..boring jugak.



Family kecik kami.  Tema royal blue tahun ni.  Sorry lah ye buat caption je malas nak citer. Citer raya semua orang sama je kan. hahhaha 



Raya ni, kanak-kanak lah paling happy.





Dapat makan durian yang sedap-sedap.  Kat umah nenek tu ada beberapa bijik durian takde orang makan, aku balik kampung je habis licin semua. Hahha so tau lah sape 'hantu' nye.




Syirah, Irfan & sepupu-sepupu kat kampung, beraya umah nenek menakan.



Raya yang simple.  Alhamdulillah.  Syukur lah dapat menikmati Syawal lagi. 

Tema entry kali ni: Pemalas lipas.


6 comments:

Anis Rahim said...

nice colour...da plan, nak chopp kaler royal blue ni nanti...huhuhu...anyway, cantekk baju ipan....beli siap ke tempah???

mama-syira said...

Anis cop untuk next year ke? Sila lah..kalo ada sedondon dgn pasangan lagi best hehehhee...

Baju irfan tempah, sama dengan papa dia.

~♥ OjaAmran ♥~ said...

tahun depan nak pastikan yang raya aku pun ada tema. dah 3 tahun color tak matching! bau durian sampai sini farah weiiii

mama-syira said...

Oja, tahun depan ko dari raya pertama sampai 30 Syawal ko buat tema ok? hahaha

Sedapnye duyannnn... :P

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Selamat hari raya Farah! Berkenan kat baju melayu Ipan n sampin dia.. nmpk exclusive gitu... pendek kata semua pun nmpk menarik di hari raya.. :)

Anis Rahim said...

farah....moge2..insyallah...aminnn..hhihihi.....oja...x sabar nak tunggu ko balik beraya next year, bole beraya beramai2...