Advert




16 June, 2010

Introducing..our new family member

Kronologi:
11 Jun - gi checkup doctor cek bawah, tapi baru bukak 1cm. Admitted terus sebab nak monitor jantung baby since dah due date. Sian Syirah...dalam tengahari maklong dia datang amik bawak balik umah. Papa tunggu Mama. Bilik single bedded so ada kerusi panjang boleh tido.

12 Jun - Takde tanda nak bersalin lagi. Contraction pun takde. Doktor decide nak pecahkan ketuban supaya sakit datang. By 10 am sakit dah datang. Tunggu lagi kul 12 tengahari, sakit makin kuat. Doktor cek bawah baru bukak 2 cm. Huhu. Kul 4pm doktor cek lagi, time ni sakit dah tak tertanggung. Malangnya baru bukak 4cm. Doktor advise untuk csect jalan takmo bukak and baby dah lemah. Ready untuk csect.

12 Jun - Muhammad Nor Irfan selamat dilahirkan pada pukul 5.39pm dengan berat 3.33kg. Alhamdulillah.

Terima kasih atas doa semua.

p/s: obimin tak rajin makan, susu pun tak minum tapi anak aku kuar besar gak. kihkih.

9 comments:

Deqna said...

tahniah farah:)
selamat datang baby irfan... muka iras2 ngan kakak syirah dia....

oklah tu.. tak kisahlah c-sect ke apa janji baby kuar dgn sihat...

selamat berpantang:)

mya said...

congrates farah!
dah dapat sepasang syiokknyaaa...
selamat berpantang ok :)

zareene said...

congrats, farah & hubby.. dah sepasang dah anak korang.. syoknyer.... and welcome to the world, baby Irfan..

Ezrina - mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

congrats farah..
comel irfan... another 'MNI' kak syira pun 'MNI' jugak...(cewah..auntie erin lak terlebih concern hehe)

nanti kalau ada rezeki dpt baby boy.. kena make sure tak terbg nama irfan... he he..

Mummy Zacky n Nuyeen said...

congrats farah....comel sungguh baby irfan ni....anyway nanti leh celebrate besday ngan antie yer...selang sehari jer..heheh

Mummy Zacky n Nuyeen said...

congrats farah....comel sungguh baby irfan ni....anyway nanti leh celebrate besday ngan antie yer...selang sehari jer..heheh

mama-syira said...

Derna,
ye lah kan adik badik katakan. sama2 lah kita berpantang.

Mya,
Sepasang, alhamdulillah. Awak bila lagi? hehe

mama-syira said...

Zareene,
Thanks ye. Alhamdulillah.

Erin,
Bagus la auntie Erin ni pandai tau. Yes, another MNI. hehe. thank you!

mama-syira said...

Auntie Yani,
Tima kasih.Moh kita celebrate sama2. Mama pun june tapi lewat sket.. hehe