Advert




01 June, 2010

Belum masanya lagi

Hari Jumaat, Wesak Day yang lalu dalam kul 3.30pm dapat sms dari kawanku Derna. Terkejut aku dapat sms dia dah bersalin! Padahal due kami lebih kurang. Maknanya dia awal 2 minggu dari tarikh jangkaan bersalin. Pulak tu, hari sebelumnya kitaorg dah berborak masing-masing wish gud luck. Ingatkan aku yang bersalin dulu, tup tup dia yang dah selamat. Alhamdulillah. Dari citer dia, memang mudah dia bersalin. Rezeki ko Derna. Bestnye....

Ni aku tengah menghitung hari... bila agaknya turn aku pulak. Penat memang penat dah ni. Tapi bak kata Derna 'biarlah baby decide sendiri bila dia nak kuar'. Semalam gi check-up, baby dah bertambah berat 3kg, mama pulak tak naik berat. Takut pulak kalo berat baby bertambah ni, kalo nak try normal kang mau la bersungguh kena push. Gynae tengok aku risau, dia pun tanya aku nak check 'bawah' tak? Aku ok je, bila lepas check, dia kata belum bukak lagi. Huhu..

Di kesempatan ni nak mohon maaf pada suami, keluarga, kawan-kawan dan sesiapa juga atas salah silap perbuatan mahupun perkataan. Semoga dipermudahkan perjalanan nak berjuang nanti. Amin.

2 comments:

Deqna said...

Farah... jangan risau yer.. nanti sampai harinya baby kuar lah tu.. now, he is to comfy duk kat dalam tuh...

aku doakan ko pun cpt2 dan mudah bersalin.. kalau boleh try normal yer...

akpfapaf said...

tak pe Farah. Jangan risau, nnt sampai masanya, baby tu keluarla. :)