Advert




01 July, 2010

Pam susu

Ini lah hasil untuk satu sesi pam selama 5 minit. Dapat lah 2 oz sekali pam. Itupun tak cukup stok tau. Baby boy ni kuatnya menyusu, sekali menangkap macam ikan piranha.

Aku terpaksa pam breast sebelah kiri sebab nipple tenggelam so Irfan takleh suck. Bila tak dapat, dia ngamuk lah. So kena lah pam selalu.

3 comments:

Erin-mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Farah..teruskan pam dan b/feed. Lama2 susu akan increased. Masa ni lah nak berkorban utk anak kan..nanti bila dorang besar..kita yg terkenang2..naper x b/feed kan dorang masa dulu...
erin dlu kali pertama masa qistina... tak b/feed lama... kejap giler sbb memandai buat tanggapan sendiri susu takde lah apa lah..walhal sendiri yg tak mencuba... now masa Qaisara... syukur dah berjaya gak la... Qaisara until today masih menyonyot tau.dah besor panjang...
good luck my friend :)

mama-syira said...

Thanks erin atas kata2 semangat ni. hehe.skrg sambil bf, sebelah pam. so tak buang masa dan susu lagi byk kuar. insyaAllah akan teruskan selagi terdaya. baby boy ni lain sgt, kuat betul menyusu. tapi akan cuba.

Anonymous said...

farah yg breast niple tenggelam tu ko bg je dia suck. aku ari tu pon mcm ko gak. pas2 aku bg ari2 bb suck rasa nk luka pon ada... then pas a week niple tu dh recover and became normal..

skarang kalo pumping dpt la dlm 4oz.. ermmm... enjoy kan!

Hajar.