Advert




27 September, 2011

Hari Raya di Office Mama

Sebenarnya mula-mula Syirah tak nak ikut. Dia kata nanti Iyah penat. Tapi Mama yang beria ajak. Ye lah dah keje sini lama tak penah bawak anak pegi open house company ni hah. Sementelah Syirah dah besar ni tingin nak bawak.

Tapi aku halfday petang so takde lah sampai petang kat opis tu.  Open house start ul 12pm, pagi tu Mama kena keje dulu nak ye...

Sib baik dia ni diam. Tengok katun kat ipad pastu bagi lah dia kertas tulis-tulis.


Dah tengahari tukar kan baju kurung baru nampak gadis melayu, dan kami pun gi lah makan-makan kat bawah.  Perghhh makanan banyak sangat dan sedap-sedap. Rambang mata tetapi terpaksa mengawal napsu. 



Dengan kawan-kawan department Mama. 


Dah nak balik tu, sempat berjumpa dengan mummy-ibu lain.  Syirah hari tu happy lah pulak tersangatnya. Asal amik gamba nak nganga. Pesal ntah.  Qareena - anak Ayu moody sebab nak main game kat opis Mummy dia. Hehehe..


Baru masuk ofis hari ni. Jabatan Hal Ehwal Kanak-kanak.  Hehehheee.. Yana anak Puan Ramlah. Kemain ha dengan beg.  Dalam tren terus tertido, penat sungguh kan Yana.


Ibu Erin & Sara, Mummy Ila & Yana, Mama Farah & Syirah, Mummy Ayu & Qaina.  Akhirnya bertemu anak-anak kita.  Gamba macam cover majalah Mingguan Wanita. Comel sangat.




2 comments:

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

ye saya agree mmg mcm cover majalah heheh :D

best kan dpt jumpa camni....
thn depan bawak lagi tau anak2..heheh :D

mama-syira said...

Kan Erin? comel gamba mak2 n anak2 tu.

Bukan perasaan, tapi kenyataan. Muahahhaa jangan marahhh