Advert




10 January, 2013

Cempaka 2 UiTM Shah Alam yang dirindui.

Masa pegi tengok Ucu konvo haritu, sebelum tu sebenarnya menyinggah ke hostel lama Mama kat UiTM Shah Alam.  Kolej Cempaka 2!! Rindu sesangat. Sebenarnya masa buat part time study dulu, setiap kali balik class mesti lalu depan kolej C2 ni sebab nak tengok.  Banyak kenangan tercipta kat sini yang pastinya kenangan-kenangan manis sebab tu lah rindu. Kalo kenangan pahit nak lalu pun trauma ye tak.

Bayangkan Mama dok kolej ni dari pra-diploma sampai habis part 6.  Otai habis! hahahhaa...Biasalah zaman tu orang panggil GP.  Muahahaa. Kalau sesapa student UiTM Shah Alam tau lah kolej ni tepi jalan student-student balik class.  Dekat ngan Perindu. Memang centre dekat ngan menara jugak.  Tapi sekarang semua kolej cempaka/kenanga dah jadik classroom :(


Pandangan C2 dari C4 (cempaka 4).  Sekarang jadi tempat parking. Ingat lagi tempat parking ni dulu kami bersenam robik masa minggu induction. Kalo ada minggu konvo, sini tempat bazar jual makanan, bunga lah ape lah. Dan tempat student2 berdating.. :P



Bahagian dalam Cempaka 2.  Tak sangka kerusi tempat melepak tu ada lagi.  Malam2 senior2 lepak situ pastu jerit nama orang.  Kanan tu dorm masa part 2. Dalam tu ada 12 orang.  Budak2 nya rajin study semua pandai-pandai.



Ni masa dah part 4 rasanya terus naik tingkat 4. Tingkat paling tinggi. Masa ni dah senior. Hahhaa.  Bilik sebelah-menyebelah dengan bestfriend. Makanya tetiap petang bancuh air makan biskut sama2. 



Tangga ni untuk ke kolej-kolej Kenanga kat bawah nun. Kat kerusi bawah tu ada koperasi tempat beli makanan, megi dan roti di kala kelaparan. Kat atas sikit tu ada cyber cafe. Dedulu kan mana ada internet on-the-go semua kena ngadap pc.  Hehehe.. buat assignment pun kat situ.


Dining hall!  Tempat mengisi perot. Menu yang paling famous tentu lah ikan jaket. Walaupun makanan berulang-ulang je tapi tetap makan dengan happy sebab makan dengan kawan-kawan.  Mama dengan roommate rajin pegi breakfast during weekend sebab orang lain tak rajin bangun pagi. So dapat lah makanan extra lebih2 lagi telor setengah masak. Hahahhaa..


Kalau nak cerita kenangan2 kat C2 ni memang tak abis lah. Terlalu banyak, semua yang happy2. Syukur alhamdulillah dapat merasa dok hostel kat UiTM dan dapat pulak hostel yang happening. Kakak-kakak senior yang best, kawan-kawan yang best dan semestinya pengalaman yang tak dapat kat tempat lain. 

I love u C2!


3 comments:

AdanyaKauUntukku said...

dah jadi school ke...so kolej dah tak de..alahai...seroja ada lagi???

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Saya warga Seroja 1 & 2... siap merasa squating (betul ke eja) bwk tilam sendirik, mcm pendatang hahah :D masuk part 4 baru dok rumah sewa...
apa nak buek..tak aktif...mana nak dpt kolej dah...

tapi kan merasa tidur Kenangan masa induction...ingat lagi, kat dorm yg farah duduk masa part 2 tu....
Ya Allah seronoknya kenangan tu...
kalaulah boleh diputarkan masa...
mmg best nak pegi kelas, nak pegi dating (oppss!), nak lalu kat Menara bajet cun hahahahah :D dgn harapan budak2 engine ngorat la konon (padahal selekeh mekeh je dorang semua tu wakakak :D)

mama-syira said...

Kak Ila:
ye dah lama dah CK jadik school. Cempaka jadi LAW school. seroja ada lagi

Erin:
kenangan zaman U ni mmg kenangan terindah dalam hidup hehehe..