Advert




25 August, 2009

Melawat babies yang comel!

2 minggu berturut-turut weekend bawak Syirah tengok baby. Mula-mula gi visit anak kawan baikku ILA kat Kg Raja Uda. Masa ni suamiku ada so ajak lah dia sekali. Sampai-sampai rupanya husband ILA takde, kuar berjumpa kawan. Maka, suamiku ala-ala malu campur segan gitu. Takpelah yang penting dapat teman bini dia yang tak sabo nak tengok si kenit.

Aku peratikan Syirah ni suka sangat kat baby. Maybe budak pempuan memang gini kot kan? Dia main-main kat umah Ila pastu makan keropok yang auntie Ila goreng, datang balik kat baby nak cium, pastu pegang pipi. Ni korang mesti nak cakap "ape lagi...bagi lah adik" ahahhahaha aku dah agak dah.

Laila Adrianna nama baby ni.. comel. gerammmmmm jumpa lagi siap! nak gomol

Kakak Syirah malu-malu Papa amik gambo dia..macam dah ada 2 orang anak je gaya aku.. weeee bestnya

Weekend seterusnya visit baby lagi. Ni memang fresh baru lahir 7 hari. Anak Kak Balqis, kawan baik jugak merangkap officemate kat Bukit Tinggi pulak. Semua kawan2 baik klang sahaja ye..kuikukui. Baby boy pulak kali ni tapi ni 2nd baby Kak Balqis, yang 1st pun boy. So dah 2 hero, selamat berjuang! Haha.

Tengok anak aku, kemain lagi buat umah orang macam umah sendiri. Selalu segan sangat ngan orang tapi kat umah Kak Balqis ni dia siap baring sekali dengan baby atas katil. Dia dok mengulit je baby tu. Peluk-peluk, cium. Takde pulak dia pukul ke lompat ke atas katil. Takut gak dia terkam baby tu abis penyek anak orang. Tak pasal-pasal.

Nama baby boy ni Adam Bakhtiar ;) sebab Mama dia berkenan kat host kat CNBC

Dia usap-usapnya pipi si Adam, budak tu pun lena je tido

Kesimpulan dari kisah di atas, makanya permohonan Syirah untuk adik baru akan dibincangkan. Segala keputusan akan diketahui kemudian. Syirah, mama pun dah lama tak kendong baby..tingin jugak tapi kita tengok camne nanti ye. Heeeeeeee

6 comments:

Mama_Aqish said...

wah...sayangnyer dia kat baby....

Mama_Aqish said...

nanti wat la pop up komen...senang sikit nak komen entry banyak2...

TiNiE said...

haaa..mmg masa yg sgt sesuai gitu..
apa lagi, bekerja la kita sekueknya..hahaha

mama-syira said...

Mama Aqish, sayang la kot..ke geram hehe. pop up komen tu camne? huhu malunyer tak tau.. ajar bleh?

Tini, hahaha kojo kuek tapi tunggu rejeki Allah nak bagi..(kalo kita ready bila2 je Allah bg kalo banyak sgt tapi tapi.. emm)

akpfapaf said...

timing mmg dah sesauai sangat tu Farah..tak tggu apa lg...on je..hehehe
Balqis dah bersalin yer..patut tak nmpk dia kat opis..kim salam n say congrates kat dia yer..comel baby dia.

mama-syira said...

farihah memang timing boleh tapi sian la kita husband jauh, susah nak handle anak 2 orang sebab kita tak suka menyusahkan orang lain.. huhuh tunggu dok dekat2 aci tak tapi tak tau bile..
ok, akan sampaikan salam to balqis.