Advert




06 November, 2008

Bila Syirah...

Bila Syirah dah masuk 1 tahun, macam-macam benda dia dah tahu dan buat:
1. Dah pandai JALAN...yeay! Sekarang tengah sibuk round rumah spot cek kawasan.
2. Favourite word - Papa, Mama, Pah (Opah), burp (bird), nanak (tak nak)..
3. Faham orang cakap apa. "Jom mandi, gi amik towel", terus dia pandang towel yang hang dan amik sendiri. "Jom jalan kat luar, kasut mana?", terus hulur kaki. "Patrick (bantal peluk) Syirah mana?", cari Patrick peluk nak tido. Orang borak dia paham je.. ni bahaya ni. Kot2 la yang 18SG ke..hahaha..
4. Pandai auta. Nangis ngada-ngada siap tangan kat kepala spt sangat frust. Fuh..cam drama Tamil aku tengok anak aku.
5. Syirah mata mana - dia kenyit mata kelip-kelip, Syirah hidung mana - buat hidung cam bau busuk. Syirah telinga mana - pegang telinga.
6. Salam orang cium tangan sampai bunyik..
7. Kalo tengah main sorang-sorang, siap bernyanyi kecil...hmm hhmmm..gitu la bunyinya.
8. Kalo terjatuh, lepas nangis dia pegi kat tempat jatuh tadi pukul lantai/dinding sambil mulut sebut 'aaa..aaa' (marah) padahal sendiri yang nakal.
9. Gigi dah 4 kat atas, 2 kat bawah...dan kami selalu menjadi mangsa gigit. huhu.
10. Takleh nampak kulit orang..sure kena ramas sekuat hati..sakit gile. Semalam mama kena kat pipi ngan leher abis terkopek kulit.
11. Lagi satu, bila Syirah dah masuk 1 tahun.. ramai pulak orang tanya "so bila nak tambah lagi?" "bila nak bagi adik?"...duh.. lum lagi la. Tunggu Syirah besar sket eh.. insyaAllah kalau ada rezeki.
Actually banyak lagi benda-benda baru Syirah buat. Hari-hari ada je...seronok sangat. Syukur alhamdulillah dikurniakan 'harta' ni. Semoga kami sekeluarga sentiasa berada dalam lindungan Allah swt. Amin.

5 comments:

precious innocent said...

happy bday syirah!!!!
*wink wink*

-ryan-

mama-syira said...

same to you Ryan!
hopefully the birthday party will be happening!

Anis said...

mama,last week aunty nizs lalu dpn opis mama.tp mase tu mlm hari.adekah mama ade kt opis??ekekekke.

duhh.dh kene tanye solan cpu emas.bile syirah nk dpt adik eh kak?ihiks :p

ezrina said...

lilek dulu farah...bagi syirah manja puas2...
bila dia besar sket..senang la nak suruh itu ini..especially bila dia dah ada adik nanti kan... :)
pertanyaan camtu..mmg sangat normal.... :D

mama-syira said...

auntie nizs, motif?? :P
syirah dpt adik tunggu auntie nizs kawen. haha

erin,itu la skang pun tak puas manja dgn dia.nnt ada adik,takut dia diketepikan..hehe apapun berbalik pada rezeki..