Advert




19 May, 2009

Mulut macam bertih

Maira Nur Insyiraah ni kan mulut bukan main sekarang. Ada je benda dia nak cakap. Nak mengata lelebih tak boleh sebab mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan? Muahahha. Tapi yang peliknya bila dalam rumah je mulut bising, dalam erti kata lain, bila dengan orang-orang yang dia hari-hari tengok. Tapi kalau kat luar rumah, even dengan jiran sebelah pun dia takkan bercakap. Terus berdiri jadi patung. Hahahha...lawak tol Syirah pandai berlakon.

Posing pun pandai.. sedang menggayakan cermin mata rekaan terbaru. tidak ketinggalan gaya senyum terbaru

Sekarang kena carefull bila nak bercakap bila ada Syirah, sebab sekeliling dia masing-masing orang dewasa so bila bercakap tu kadang-kadang terlepas apa yg tidak sepatutnya. Minah ni cepat je dengar walhal masa tu dia tengah main tak concentrate ape yg orang cakap pun, dia boleh ikut. Contoh kes weekend hari tu, mak long Syirah panggil aku.. "dina, na.. na" terus dengan pantas Syirah pun ikut "na, na...oo na, na nak kokom (dukung)".... hahahhaha tapi aku ngan akak aku tak ketawa takut dia ingat lawak pulak. Kitaorang lari dalam bilik terburai gelak..hahahhahhahah..

Syirah bangga menggayakan spek hitam terbaru sambil dijeling Mama

Kesimpulannya, segala perkataan dan perbuatan hendaklah dijaga bila ada anak dalam lingkungan umur setahun lebih macam ni sebab mereka sangat mudah dan cepat ikut. Absorb macam span.
hehehehe....

5 comments:

Mya said...

memacam jenis spek ada tu.. :)

Mama_Aqish said...

banyak ke beli menan???pandai bergaya betul anak dara ni ek...

mummysya said...

dan namapun budak kan..

hehehehe!!! Kin nampak macam kurus plak syira nie.

mama-syira said...

Auntie Mya, tu semua try je. belinye tidak. kejam tak mama saya? huhuhu..

mama-syira said...

Mama Aqish, beli seketul je iaitu buih sabun.hehe.. thanks sudi singgah.

Mummysya, memang kurus pun. sedih kan. thanks for sharing the info. nak try! nak try! harap berjaya.