Advert




15 September, 2008

Buka Puasa @ Bali

Last Saturday, seperti yang telah dirancang awal, akhirnya termakbul juga hajat kami nak berbuka posa sama2. Dah lama sangat tak jumpa so, akhirnya berjumpa sekaligus dapat berbuka posa kat Ole-Ole Bali dengan kawan-kawan study part time dulu. 2nd time makan kat sini this year, Puan Ila tingin nak makan kat sini katanya. Sedap tak Puan Ila?

Aku datang dengan Papa+Syira, Puan Ila dengan hubby, Hajar dan Farha masing-masing masih single but i think not available. Hehe. Syirah nampaknya sangat 'mesra alam' dengan auntie2 ni semua sebab dia sikit pun tak nangis, tak macam selalu bila jumpa orang tak kenal dia sure nangis. Siap landing baik punye kat Auntie Ila dia. Yang buat lagi tak tahan tu, sepanjang dok kat restoran tu, mulut dia tak benti2 memekik. Aduii agak memalukan tapi i dun mind lah. Tapi bila nak dekat kul 8 tu dia dah cranky, dah merengek sebab ngantuk. Biasalah, official time tido dia tu. Bila masing-masing dah settle makan, kami gi solat jap then sempat amik gambo. Lepas salam mmuuah-mmuuah, pastu masing-masing bawak haluan sendiri. Huhu. Bila ntah nak jumpe lagi kan. Masing-masing dah banyak komitmen.

Mama ngan Papa jalan-jalan jap kat dalam Jusco memandangkan Syirah dah tido dalam stroller dia. Bagi dia tido jap then pastu leh terus angkat masuk dlm keta. Sian Syirah, baru nak tunjuk dia lampu jalan tapi tido plak. Ekekke..maklum la dah nak dekat 11 bulan, baru ni la first time Syirah jalan malam. Akhirnya....

Tapi best la kuar aritu. Pegi tak jem, balik pun smooth je. Dalam sunway pyramid pun lengang, tak ramai. Tak sesak..waa best la jalan-jalan aritu dengan aman damai. Tanya staff kat situ, dia kata waktu siang, ramai gile orang sampai tak leh nafas. Oo patut la. Lenkali nak jalan malam lagi lah.

Ok la tu je laporan hari ni. Kesimpulannya, aku sangat hepi dapat jumpe kengkawan lama. Suka duka kita buat part time study hanya kita yang tahu. Rasanya nak jumpe lagi takyah bawak suami ngan anak. Macam tak puas aritu. Hehe. Adios.





5 comments:

Zuhaini said...

uiks.. syirah da besar panjang la.. makin cun melecun! (pandai posing lak tu.. hihi)

mama-syira said...

auntie zuhaini, syirah tu dari kecik pandai posing depan camera. tgh nangis boleh berenti tgk camera.. aduii yaii

Anonymous said...

Kenapalah sy kelihatan tersgt gemok?? aduh..!!

bestkan... nti kt buat jamuan raya lak.

Hajar!

mama-syira said...

Hajar, itu teknik camera. sila salahkan camera. sebab kita semua nampak gemok! ahahhaa

whitetulip said...

Hajar..buat jamuan raya..
jgn lupe MEE SEMANGKUK
muahahahaa
farah tak sabar nak naik komuter tu...

p/s: aku pun ternampak sgt lah gemuk dan gendut...huhu...posa pun berat tak turun canerrrrrrr..lemak dah tepu kot