Advert




25 January, 2012

Sape nak tempah cupcakes Syirah?

Cer teka Syirah kat mana? Eh suka nau main guess guess kan...maklom la kat umah biasa main guess guess ngan anak-anak.


Dah lama dah citer ni bulan December lepas. Saja suka-suka nak biasakan dia bersosial sebelum masuk sekolah. Dapat la main masak-masak sekali. Tapi mama dia cuti dah takde tak boleh nak hantar so mintak la tolong cousin Mama, Syirah panggil Ciklong. Ciklong yang hantarkan. Class ni buat kat Smart Reader seksyen 3 Shah Alam. Sementelah umah Ciklong pun kat Seksyen 7, dekat je lah nak hantar.

Comel kan tengok budak-budak kenit ni pakai apron ngan topi. Alahaiiii comel anak aku *puji anak sendiri adalah perkara biasa sebagai motivasi* muahahaha *____*



Mula-mula teacher yang bancuhkan adunan nak buat cupcakes tu. Kemain lagi Syirah menjeling.  Ciklong dia citer, masuk class pastu tinggalkan je dia. Dia ok je. Mama nebes, time ni first time biarkan Syirah sendiri.


Kakak menunjukkan belang dengan percubaan meminta barang dari orang. Dia ni nampak je lembik, garang hokey. Adik selalu kena marah. Bebel dia perghh berdesing. Ikut sapelah kakak ni garang camni *sambil mama tertunduk malu*


Yeay dah siap... masing-masing bangga lah tu dengan hasil cupcakes sendiri. Rasanya Syirah yang paling kecik kat sini. Lain-lain tu macam dah besar je.



Ini lah hasilnya. Tadaaaaaaaa....ada sesapa nak tempah tak? Hahhaa.
Bangga mama kamu, anak.
Ini lah cupcakes paling cantik pernah Mama tengok <--- cakap camni kat Syirah, muka dia bukan main bangga.



8 comments:

Rizzyanaphotography said...

wah ! mcm best jer bile bdk2 yg bt cupcake! :)

AdanyaKauUntukku said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......
mesti sedap tu farah

Anis Rahim said...

wahhh..pandainye syirah....leh la auntie anis tempah ngan syirah plak pas ni..hehe..

mama-syira said...

Yana,
hehe.. macam best sebab cupcakes sama comel dengan budak2

Deqna said...

untie nak order 12 biji cupcakes boleh tak? kasi diskaun sikit yer...hahaha

mama-syira said...

Kak Ila,
sedap jugak cupcakes coklat. tapi rasa sayang nak makan pulak

Anis,
takleh lawan cupcakes auntie Anis. Syirah kena berguru lagi hehehe

mama-syira said...

Auntie Derna,
auntie punye pasal, iyah bagi free.. hahaha

Zareene Saifuddin said...

wah.. seronoknya ada cooking class tuk bdk2 kan.. eh farah, syirah gi kelas ni kt SRK Sek. 3 ek? kalo x silap, centre tu kawan hubby aku pnya.. nama principal dia marlya ayob..